Presse

Uddannelsesbesparelser stiller vores børn dårligere end os

Statsministeren lagde i sin åbningstale vægt på, at danskerne i generationer har set deres børn blev bedre uddannede og rigere end dem selv. Men det bliver ikke tilfældet for vores generation, hvis regeringen bliver ved med at skære ned på forskning, uddannelse og SU.

”Regeringens forslag til 2025-plan mangler i den grad fokus på, hvordan vi sikrer, at vores børn også bliver bedre uddannede og rigere end os. Nedskæringerne på forskning og uddannelse fra 2016 bliver videreført i de kommende år - nu også tilført nedskæringer på SU’en. Det er slet ikke vejen til en bedre uddannet befolkning med lige muligheder for uddannelse til alle. Vi må investere bredt i uddannelse og bevare SU’en”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

Det er et pejlemærke for regeringen at få gang i væksten og gøre det attraktivt at investere i virksomhederne, men der kunne afsættes langt flere ressourcer til denne del af 2025-planen.

”Skal vi blive rigere som samfund må regeringens plan have større vægt på at styrke virksomheder og iværksættere. Med den øgede digitalisering vil virksomhederne og arbejdsmarkedet ændre sig radikalt i de kommende år, og der bliver brug for helt nye kompetencer. Et digitalt globaliseringsråd kunne hjælpe regeringen op i gear, når det gælder om at sikre uddannelse til alle gennem hele livet - i fremtidens globale, digitaliserede økonomi,” siger Lars Qvistgaard.

[X]