Presse

På vej mod mere og bedre innovation i den offentlige sektor

Der innoveres og udvikles hele tiden nye løsninger i den offentlige sektor. Center for Offentlig Innovation (COI) har netop udgivet en ny rapport, der skal medvirke til, at spredningen af offentlig innovation sker med bedre resultat.

Med den nye rapport fra Center for Offentlig Innovation får alle, der arbejder med innovation og udvikling i den offentlige sektor en hjælpende hånd.

Rigtig mange ledere og medarbejdere i den offentlige sektor er dygtige til at udvikle nye løsninger, så borgerne oplever stigende kvalitet i mødet med det offentlige. Når man ét sted har opfundet den dybe tallerken på en vigtig udfordring, er det vigtigt, at løsningen spreder sig rundt på alle offentlige arbejdspladser.

Men indtil nu, har der manglet viden om, hvordan spredning af offentlig innovation sker. Det råder den nye rapport bod på ved at kigge på, hvad vi kan lære af forskningen om spredning af offentlig innovation.

Det er en god ide. For der skal mere fart i spredningen af den offentlige innovation. Vi får mere for skattekronerne, når offentlige arbejdspladser hjælper hinanden med at skyde genvej til innovation i stedet for, at de hver især finder på løsninger på de samme problemer.

Når offentlige arbejdspladser genbruger innovative løsninger, andre har skabt, kan de spare udviklingsomkostninger, springe blindgyderne over og komme hurtigere frem til effekten. Og når de deler løsninger, kan de bruge de andres arbejde og feedback til at gøre løsningerne endnu bedre til gavn for borgerne, virksomhederne og økonomien.

Center for Offentlig Innovation hjælper til, at innovation og nye løsninger spreder sig mellem kommunale, regionale og statslige arbejdspladser. Læs mere om Center for Offentlig Innovation (COI)

Hent rapporten: Spredning af offentlig innovation

[X]