Presse

Ny analyse: Jo flere højtuddannede, jo mere innovation

Hvis en stor andel af medarbejderne er højtuddannede, stiger sandsynligheden for, at en offentlig arbejdsplads finder på nye og bedre måder at servicere borgerne på. Og det gælder, uanset om kerneydelsen er børnepasning, undervisning eller paragraffortolkning.

Sådan lyder konklusionen i en ny analyse fra Center for Offentlig Innovation (COI), baseret på tal fra Innovationsbarometeret og Danmarks Statistik.

“Vi har længe kendt til en sammenhæng mellem uddannelse og innovation i den private sektor, men man har ikke vidst, om det samme gjaldt for det offentlige – ganske enkelt fordi, man ikke har haft tallene. Men det har vi så nu”, siger chefkonsulent Ole Bech Lykkebo fra COI.

Finn R. Larsen, formand for Akademikerne, udtaler:

”Det er godt, at vi nu har også har påvist, hvor vigtig højtuddannet arbejdskraft er for innovationskapaciteten i den offentlige sektor. Vi skal bruge denne viden til at fremme en udvikling på de offentlige arbejdspladser. Der er behov for, at vi ser på, hvordan styring og ledelse i den offentlige sektor udvikles innovativt så fx en nulfejlskultur ikke står i vejen for at skabe nye, bedre løsninger”, siger Finn R. Larsen, formand for Akademikerne.

Læs hele nyheden på COIs hjemmeside

[X]