Presse

Nu skal der flere højtuddannede til landdistrikterne

I starten af oktober måned søsættes en ny tilskudsordning fra regeringen, den såkaldte landdistriktsvækstpilot, som giver virksomheder en pose penge i hånden for at ansætte en højtuddannet. Akademikerkampagnen forventer ordningen bliver en stor succes.

Regeringen er på vej med en gave til alle akademikere, der ønsker at gøre en forskel i små og mellemstore virksomheder. Inden længe kan mange mindre virksomheder rundt om i de danske landdistrikter nemlig få penge med, hvis de ansætter en akademiker. Det skyldes den ny landdistriktsvækstpilot fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

Akademikerkampagnen forventer, at den nye ordning vil støtte de mindre virksomheders behov for ny viden til udvikling, der skaber vækst. Tidligere tilskudsordninger har flyttet rigtig mange akademikere ind i private virksomheder, og givet dem et varigt fodfæste på arbejdsmarkedet. Landdistriktsvækstpiloten har potentialet til at gøre det samme.

Der er mange fordele at hente både for jobsøgende akademikere og for virksomheder med den nye ordning. For de jobsøgende akademikere åbner den en spændende mulighed for at gøre karriere i den private sektor. Ordningen er også en god nyhed på den måde, at ansættes man som landdistriktsvækstpilot går det ikke udover dagpengeretten, som det er tilfældet med de eksisterende tilskudsordninger. Som landdistriktsvækstpilot optjenes ret til dagpenge, som ved et almindeligt job.     

For virksomhederne er ordningen god, fordi den betyder, at de kan realisere deres ambitioner om fx nye eksporteventyr, markedsføringstiltag, digitaliseringsinitiativer etc.

Landdistriktsvækstpiloten er et godt initiativ, der vil bidrage til at bygge en vigtig bro mellem virksomheder i landdistrikterne og akademikere i universitetsbyerne.

Akademikerkampagnen vil de kommende år have særligt fokus på den nye ordning. Selvom ordningen ikke direkte er målrettet nyuddannede, ledige akademikere, forventer Akademikerkampagnen, at de i særlig grad kan få gavn af den.

[X]