Presse

#DepressionSucks Opråb: Gode chefer går med orange sokker

Depressionsforeningen sætter i dag fokus på depression og behovet for mere åbenhed omkring problemstillingen på arbejdspladserne med deres landsdækkende kampagne #DepressionSucks.


100.000-200.000 danskere lider af depression, viser en rapport fra Sundhedsstyrelsen. Årligt registreres der 11.000 nye tilfælde, så der er stort behov for tiltag, der kan vende udviklingen.

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, opfordrer til, at vi lægger berøringsangsten fra os, og bliver bedre til at sætte fokus på problemet på arbejdspladserne.

”Det er afgørende, at vi har et arbejdsmarked, hvor der er plads til alle. Også personer der lider af depression. Men det kræver rummelige arbejdspladser, hvor man åbent kan tale om problemstillinger som depression og hvor der er et godt arbejdsmiljø. I værste fald risikerer vi, at alt for mange udstødes fra arbejdsmarkedet og ender på førtidspension”, siger Lars Qvistgaard.

Depression er årligt årsag til 750 nytilkendte førtidspensioner, skriver Sundhedsstyrelsen i sin rapport.

Et godt arbejdsmiljø er vigtigt for at kunne fastholde personer med nedsat arbejdsevne. Men det er også vigtigt for at undgå, at personer udvikler depression.  

”Vi må arbejde sammen om at få antallet af depressionsramte i Danmark ned. Derfor skal vi også kigge på arbejdspladserne og insistere på, at der gøres noget ved dårlig trivsel og ringe psykisk arbejdsmiljø. Stress medfører risikoen for at udvikle depression. Vi må ikke risikere, at udviklingen begynder at gå i en forkert retning”, siger Lars Qvistgaard.  

Læs mere om kampagnen

[X]