Presse

Akademisk uddannelse åbner for en spændende karriere

Politiken og Akademikerne har indgået et samarbejde om at sætte fokus på akademikernes arbejdsmarked i 4 karrieretillæg over det næste år. Læs med her om akademikere i små og mellemstore virksomheder.

Læs karrieretilllæget om akademikere i små og mellemstore virksomheder som e-paper

I 2015 vil Politiken og Akademikerne i fire karrieretillæg zoome ind på  forskellige dele af det akademiske arbejdsmarked:

• Akademikere i store virksomheder og udlandsjob
• Akademikere i den offentlige sektor
• Akademikere, som skaber deres eget job (iværksættere og freelancere)
• Akademikere i små og mellemstore virksomheder

I dag arbejder mange akademikere enten i en stor virksomhed eller i den offentlige sektor. I de store virksomheder og internationalt bidrager akademikere med højtspecialiseret og strategisk opgaveløsning, som imødekommer et globalt markeds vildtvoksende behov. I den offentlige sektor er akademikerne med til at sikre kernevelfærden på sundheds- og uddannelsesområdet samt en ordentlig forvaltning og samtidig forny den offentlige sektor i takt med borgernes behov.

Men som noget nyt ser vi, at akademikere interesserer sig mere og mere for de mindre virksomheder og de karrieremuligheder, der er her. Derfor skal flere af de mindre virksomheder begynde at få øjnene op for værdien af akademikere. Blandt unge akademikere ser vi også, at der er en større iværksættertendens, der gør sig gældende. 

Det næste karrieretillæg udgives i april 2015. Temaet er akademikere i store virksomheder og udlandsjob.

 

[X]