Presse

Akademikerne vokser med to nye medlemsorganisationer

Nye medlemmer til Akademikerne. Konstruktørerne og scenograferne bliver nu optaget i Akademikerne. De faglige organisationer Konstruktørforeningen og Danske Scenografer har besluttet at skifte hovedorganisation til Akademikerne per 1. januar 2019.

”Vi er glade for at byde velkommen til to nye medlemmer i Akademikerne. Konstruktørforeningen og Danske Scenografer bliver en vigtig del af det akademiske fællesskab, da de organiserer højtuddannede medlemmer i videntunge erhverv, hvor mange af vores medlemsorganisationer allerede er. Det vil styrke i det fremtidige politiske arbejde og give os mulighed for at skabe nye resultater overfor medlemmerne”.

Sådan lyder meldingen fra Akademikernes formand, Lars Qvistgaard. 

Med de to nye organisationer i fællesskabet vokser Danmarks hovedorganisation for højtuddannede med knap 9.000 nye medlemmer.

”Inden for alle erhverv betyder udviklingen, at der hele tiden bliver stillet nye krav til medarbejdernes kompetencer. Derfor vil vi se, at flere får en kandidat- og masteruddannelse – også blandt medlemmerne Konstruktørforeningen og Danske Scenografer – i årene frem. Der eksisterer allerede et stærkt fællesskab ude på arbejdspladserne mellem AC-faggrupperne og medlemmerne af de to nye organisationer, og det ser jeg frem til, bliver styrket organisatorisk i AC-familien”, siger Lars Qvistgaard.

Om hovedorganisationen Akademikerne

Akademikerne er hovedorganisation for faglige organisationer, der organiserer højtuddannede, og den vil med optagelsen af de to nye organisationer per 1. januar 2019 repræsentere 378.000 medlemmer. 

[X]