Presse

Aftale om opkvalificering letter nyuddannedes adgang til job

Regeringen har sammen med V, R, DF og K i dag givet en solid løftestang til at sikre bedre adgang til første job for nyuddannede. Og har dermed hjulpet virksomheder landet over til at rekruttere medarbejdere med kompetencer, bl.a. indenfor IT, som virksomhederne mangler. Akademikerne vil på vegne af de unge sende et stort tak til beskæftigelsesministeren og partierne bag aftalen.

”Trainee-ordningen er til gavn for alle og for hele arbejdsmarkedet. Med de nye midler kan vi fortsætte arbejdet med at gøre det nemmere for virksomheder i alle brancher, der efterspørger ny arbejdskraft, og alle de nyuddannede, der for første gang skal finde deres plads på arbejdsmarkedet, at finde hinanden. Vi kan nu komme videre med en ny stærk indsats, der kan bekæmpe den mangel på arbejdskraft, som virksomheder i alle dele af landet er ramt af”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

En bred aftale har i dag sikret, at den såkaldte trainee-ordning for dimittender fortsætter. Ordningen har til formål at hjælpe nyuddannede hurtigere i gang på arbejdsmarkedet. Det betyder, at Akademikerkampagnen, som gennem årene har været med til at give tusinde af nyuddannede akademikere en bedre start på arbejdslivet, er sikret i 2020.

”Fornyelsen af trainee-ordningen er en virkelig glædelig nyhed for de danske unge på universiteterne; ja alle de unge, som hver dag knokler løs på uddannelsen for at blive dygtigere. Ordningen sikrer en hjælpende hånd, der er helt afgørende for at få den mest smidige og hurtige overgang fra uddannelse til allerførste job. Jeg har glad for, at vores nye beskæftigelsesminister viser, at han bakker op om værdien i ordningen”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

Læs pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

 

[X]