Presse

Studerende skal vågne op og blive iværksættere

JP/1/Finn R. Larsen, formand for Akademikerne/30.08.14 (32)

Jeg vil gerne opfordre dig, kære studerende, til, at du under studiet tager stilling til, hvad du kan gøre for at skabe dig et job. Arbejdsmarkedet åbner sig ikke af sig selv. Du skal tage et medansvar for at skabe vejen til dit første job.

Konkret handler det om, at du får erfaringer med at bruge din viden på praktiske problemer. Du skal kunne tænke fleksibelt og kreativt – og du kan lige så godt komme i gang med at øve dig nu, for det kommer til at fortsætte resten af dit arbejdsliv. Det kan faktisk betale sig under studiet at bruge tid på og investere i at blive bedre til at fokusere på udførelse af forretningsidéer, og det er jo præcis, hvad det handler om for iværksættere og iværksætterundervisning.

Desværre er det sådan, at mange studerende fejlagtigt tror, at det at starte virksomhed kun er for ingeniører, men at starte virksomhed er for alle akademikergrupper – og de akademikere, som starter virksomhed, klarer sig rigtig godt, sammenlignet med andre faggrupper, viser en undersøgelse blandt akademikeriværksættere i Norden fra 2012.

[X]