Presse

Overlevelsesguide: Skynd jer langsomt gennem uddannelsen

Bragt i Pol/Jacob Fuglsang, 31.5.12 (10)

Flere studerende på landets videregående uddannelser finder nye måder at udsætte deres sidste eksamen eller aflevering af speciale på, så de kan undgå at blive et nummer i ledighedskøen. Og denne tendens melder både universiteter og politisk afdelingschef i Akademikernes Centralorganisation (AC) Niels Lykke Jensen om.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener, at ved at udsætte afslutningen på uddannelsen, snyder de studerende sig selv, men Niels Lykke Jensen mener tværtimod, at de studerende individuelt handler logisk og fornuftigt. "Vores dokumentation og analyser viser, at studerende skal sørge for at få erhvervserfaring. Et flot CV ved siden af en god akademisk uddannelse er det, som giver job for de mange. Det gælder i særlig grad de brede generalistområder - for eksempel de store samfundsvidenskabelige og humanistiske områder," siger han.

Ifølge AC's afdelingschef er det en god idé at "skynde sig langsomt", hvis det betyder, at den studerende bruger tiden på at få mere på CV'et, specielt i disse tider, hvor 25-30 procent af de nye kandidater bliver ramt af arbejdsløshed. "Så længe der er konkurrence om for få job, vil de studerende kvalificere sig bedst muligt. Og når der er arbejdsløshed, er studietidsforlængelse og kamp om gode studenterjob en helt naturlig og klog strategi," siger Niels Lykke Jensen.  

[X]