Presse

Nyuddannede kæmper for at få job

JP/2/Michelle Hansen/26.01.15 (3)

Den gennemsnitlige ledighed for de nyuddannede akademikere ligger i dag på 31 pct., et år efter at de har afsluttet deres uddannelse. Det viser tal fra Akademikerne. Det er højt. Især når man sammenligner med ledigheden blandt akademikere generelt. Her er ledigheden nemlig kun på 4,4 pct.

”Det er et historisk højt spænd. Det skyldes flere ting. Efterspørgslen på arbejdskraft er ikke særlig stor, samtidig med at der kommer et højt antal kandidater ud fra uddannelsesinstitutionerne. Derudover er der ikke meget mobilitet på arbejdsmarkedet i øjeblikket. Når konjunkturerne er ringe, klamrer folk sig til deres job, og derfor bliver der relativt få huller for nyuddannede at søge,” siger Lars Munck, der er Arbejdsmarkedspolitisk chef i fagforeningen Djøf.

AE, har netop udgivet en analyse, som viser, at det kommer til at koste det danske samfund 11 mia. kr. over de næste 10 år, at så mange akademikere går ledige. Det skyldes, at samfundet går slip af den værditilvækst, som de nyuddannede ville skabe, hvis de var i arbejde.

[X]