Presse

Fra forskning til danske stile

JP/1 sektion/Morten Vestergaard, 26.06.12 (10)

Eksperter og politikere er enige om, at Danmark fortsat skal satse på at uddanne ph.d.er på trods af, at ph.d.er nu bliver ansat som gymnasielærere.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) siger, at han stadig tror på, at der bliver brug for arbejdskraft på allerhøjeste niveau. "Jeg er ikke så bekymret for overuddannelse. Jeg er mere bekymret for de mange, der slet ikke får en uddannelse," siger ministeren, som umiddelbart har opbakning fra både De Konservative og Venstre. Satsningen har også opbakning fra bl.a. Jens Oddershede, formand for Danske Universiteter: "Vi må ikke tabe modet nu, fordi der er pres på arbejdsmarkedet; vi skal stadig tro på, at ph.d.er kan skabe et arbejdsmarked. Forventningen er stadig, at samfundet kræver, at flere skal have en længere uddannelse," siger universitetssektorens formand, som støttes af erhvervslivet.

Formanden for Akademikernes Centralorganisation, Erik Jylling, er overordnet positiv overfor ph.d.-satsningen, dog har han et forbehold: "Vi skal være meget opmærksomme på, om de fortrænger kandidater fra job, og vi er nødt til at reflektere over, hvordan vi får en merværdi ud af dem, så en ph.d.-grad ikke blot bliver en forlænget kandidatgrad."

[X]