Presse

Presseresumé: Fagforbund: Regningen er betalt

Bragt i Berl(Politiko)/Rikke Brøndum 2.4.2012 (4)

Efter smalle overenskomster med faldende købekraft til følge afviser flere LO-forbund at lade medlemmerne arbejde mere. De mener, at en stor del af regningen for deres ønsker til trepartsforhandlingerne allerede er betalt.

De offentligt ansatte bakker op. For selv om de sammen med arbejdsgiverne skal finde mindst fire milliarder kroner ved at forøge arbejdsudbuddet, bliver der ikke tale om, at de arbejdende danskere i den nærmeste fremtid skal arbejde endnu mere, end de gør i dag. "Vi mangler stadig for alvor at se, at vi har fået en ny regering. Vores medlemmer føler så rigeligt, at de har betalt regningen, og jeg kan ikke som forbundsformand forklare dem, at de skal være parate til at levere endnu mere for noget, vi føler, vi allerede har betalt for," siger formand Ole Wehlast, der får opbakning af både Teknisk Landsforbund og Malerforbundet.

Heller ikke offentligt ansatte er parate til at øge arbejdstiden nu i lyset af de mange fyringer og udsigter til smalkost i kommunerne og staten, så langt øjet rækker.

Ligesom de to øvrige dele af arbejdsmarkedet ønsker akademikerne bedre uddannelsesmuligheder, mere indflydelse til a-kasserne og et kortere genopretningskrav til dagpengene. "Men derudover er vores hovedopgave at få flere akademikere ind på det private arbejdsmarked, nu hvor den offentlige sektor ikke har råd til at ansætte dem. Derfor går vi til forhandlingerne med et ønske om at få indført en permanent pulje til at matche akademikerne og virksomhederne," siger Erik Jylling, formand for Akademikernes Centralorganisation.

[X]