Presse

Fagbosser presser regeringen før trepart

Berlingske Tidende, 16.08.2012

Når beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i morgen mødes med arbejdsmarkedets parter for at finde job til de tusinder af ledige, som mister dagpengeretten efter nytår, så lyder kravet klart fra flere parter: Det skal være lettere at optjene ret til dagpenge.

"De skal ikke tro, at de bare lukker kæften på os ved at afholde sådan et møde", siger Erik Jylling, formand for Akademikernes Centralorganisation (AC). "Det er helt afgørende, at man gør noget ved den voldsomme opstramning, der skete, da genoptjeningskravet blev øget fra 26 til 52 uger. Det er alt, alt for svært at komme ind i varmen, når man først er røget ud i kulden" siger han.

LO og FTF har samme krav til beskæftigelsesministeren. Fagforeningerne lægger sig i forlængelse af Enhedslistens finanslovkrav, som også er blevet støttet af SF. Dermed risikerer beskæftigelsesministeren at få genåbnet en debat, som hun tirsdag prøvede at lukke ned, da hun slog fast, at regeringen ikke havde planer om at ændre dagpengesystemet.  FTF-formand Bente Sorgenfrey advarer: "Hvis dagpengesystemet ikke fungerer optimalt, så ender vi bare med, at vi via overenskomsterne skal sikre nogle meget længere opsigelsesvarsler på folk".

 

[X]