Presse

EL kritiserer status quo på forskningsbudgettet

Altinget.dk/Tyson Lyall/27.08.12

Ifølge Enhedslisten lægger regeringens finanslovsforslag for 2013 op til status quo på det offentlige forskningsbudget. Det er kritisabelt at der ikke investeres mere. Der lægges op til et fald i den procentdel af BNP, man vil investere i forskning. Da BNP imidlertid er stigende, forventes det, at det samlede offentlige forskningsbudget kommer til at ligge på 20.170 mio. kroner i 2013 mod 20.143 mio. kroner i 2012.

"Det er et problem hos en regering, som slår forskning op som et stort satsningsområde," siger Enhedslistens Pernille Skipper, der ikke er imponeret af den marginale stigning.

Hos Akademikernes Centralorganisation (AC) er chefkonsulent Karen Skytte som udgangspunkt positiv over for regeringens udspil, der generelt er "bedre end frygtet" på forsknings- og uddannelsesområdet. Men Karen Skytte noterer sig også, at det samlede offentlige forskningsbudget ikke er på vej igennem skyerne. "Regeringen træder vande på det her område. Morten Østergaard (R) skylder stadig at bevise, at målet om at én procent af BNP ikke er loft, men gulv. Lige nu er det altså bare et loft. De kryber ikke ret meget over de små decimaler," siger hun.

[X]