Presse

Dine erfaringer og personlighed sikrer jobbet

Pol/1/Kasper B. Andreasen/17.09.12 (8)

Danske arbejdsgivere vægter personlige kompetencer og erfaring højere end uddannelse, når de ansætter. Det viser en ny analyse fra Konsulenthuset ballisager.

Det overrasker ikke Akademikernes Centralorganisation (AC) eller Danske Studerendes Fællesråd (DSF), der anbefaler studerende, at tage den med ro og sørge for at styrke personlige kompetencer, inden man gør sig færdig med sin uddannelse. "Det undrer mig ikke umiddelbart. Man tager de grundlæggende kvalifikationer for givet, og derefter er det de personlige kompetencer, som er udslagsgivende for, om man vælger Per eller Poul. Nogle gange er det ikke bare nok, at man er en dygtig økonom. Derfor tilbyder vi intensive kurser, som er mere HR-orienterede, og som hjælper til ansættelsen," siger formand i Akademikernes Centralorganisation, Erik Jylling.

Analysens resultater er ifølge direktør i Konsulenthuset ballisager, Morten Ballisager. "I gamle dage blev man nærmest præfabrikeret til et job. Det gør vi meget mindre i dag. Der er en tendens til, at uddannelse mister betydning i ansættelsessammenhænge, da man ikke uddanner sig ind i en bestemt type job. Man kan sagtens bruge fire-fem år på en uddannelse, men det gør dig nødvendigvis ikke klar til at komme ud i en virksomhed", siger Morten Ballisager. 

[X]