Presse

Debat: Regeringen er ligeglad med ledige og firmaer

JP/1/Finn R. Larsen, formand for Akademikerne/16.01.15 (23).

Hver morgen vågner tusinde af nyuddannede akademikere med udsigt til endnu en dags forgæves jobjagt, fordi regeringen ikke tager det problem seriøst. Det koster statskassen 300 mio. kr. årligt, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Akademikerne foreslår derfor en løsning, som styrker virksomhedernes lyst til at gøre brug af flere højtuddannede: en ny vækstpilotordning. En vækstpilotordning betyder, at virksomheder ved at ansætte en akademiker kan få tilskud til 50 pct. af lønnen i en periode på op til et år.

Vi kan ikke være andet bekendt. Ledigheden blandt de nyuddannede forsvinder ikke af sig selv. Hvert år uddannes der flere og flere fra universiteterne. Det er den rette investering i fremtiden, men kun, hvis de også kommer i job. Desværre er antallet af nyuddannede, der er gået direkte ud i en lang periode med ledighed, tredoblet i de seneste seks år.

Det er i de mindre virksomheder, at vi skal have udviklingen til at ske og jobbene til at vokse frem, hvis vi for alvor skal have bekæmpet ledigheden for de nyuddannede fra universiteterne. En ny vækstpilotordning for 1.000 virksomheder vil koste statskassen ca. 100 mio. kr. årligt.

Det må siges at være en god investering for at stoppe de tab, vi nu oplever.

[X]