Presse

Debat: Hvis Thorning- Schmidt og Corydon var direktører

JP/1/Finn R. Larsen/13.04.14 (28).

Det økonomiske opsving er lige om hjørnet. Et stigende privatforbrug samt eksport er udset som nogle af vækstskaberne, men væksten skal også løftes strukturelt ved at forbedre virksomhedernes produktivitet og udvikling. Regeringens lovede vækstoplæg bør derfor indeholde tiltag, der både på den korte og lange bane sikrer denne udvikling. Vi v

ed fra en række undersøgelser, at virksomheder med højtuddannede har en højere produktivitet og skaber mere værdi. Desværre har en stor del af de danske virksomheder ikke tradition for at ansætte højtuddannede. Det er derfor nødvendigt at åbne virksomhedernes øjne for, at en akademiker måske er det værktøj, der skal til for at udvikle deres virksomhed.

Akademikerne foreslår derfor regeringen som et af vores 27 netop offentliggjorte vækstfor- slag: 60 erhvervskonsulenter skal på landsplan lokalt opsøge mindre virksomheder for at afdække deres vækstpotentiale. Ved siden af det anvendes de 116 mio. kr., der ifølge Koch- udvalget – uden nævneværdig effekt – bruges på akademikernes seksugers selvvalgt uddannelse, til at etablere en jobskabende vækstpilotordning, så virksomheder med ingen eller få højtuddannede ansatte i en introperiode kan få tilskud til 50 pct. af lønnen. Det kan årligt skabe 3.000 nye job til højtuddannede, udvikling i et tilsvarende antal virksomheder og gennemføres inden for rammerne af eksisterende midler.

Læs hele debatindlægget i JP

[X]