Presse

Debat: Hjælp til unge iværksættere

Berl/1/Mads Lind, iværksætter, grundlægger af Mystery Makers og Finn R. Larsen, formand for Akademikerne/25.01.15 (34).

Flere unge har i dag lyst til at kaste sig ud i iværksætteri. Det viser ny forskning fra Fonden for Entreprenørskab.

Det er en god idé, at regeringen med sin nye iværksætterpilotordning vil motivere flere højtuddannede til at vælge opstart af egen virksomhed som karrierevej. Over 500 ansøgere har vist interesse for ordningen, som betyder, at ca. 40 studerende eller nyuddannede fra universiteterne hver måned de næste to år får en pose penge til at realisere deres iværksætterdrømme.

Problemet er, at ordningen kommer til at hjælpe alt for få. Derved risikerer vi, at mange potentielt succesfulde iværksættere går tabt i den svære startfase, og at de i stedet vælger at gå efter traditionelle lønmodtagerjob. Det økonomiske fundament er vigtigt, når man grundlægger virksomhed for første gang. Men det handler i lige så høj grad om, at der bliver vist tiltro til den satsning, som iværksætteren foretager – med sin egen økonomiske sikkerhed og tryghed som indsats. At klare sig som iværksætter kræver viden, og evne til at aktivere sit netværk.

Målet bør være, at vi får flere iværksættere i Danmark. Derfor skal vi turde og ville mere for vores talentfulde unge end en lille forsøgsordning.

[X]