Presse

Dagpengekrav trods ny akutaftale

JP/1/Dorte Ipsen Boddum og Martin Kaae/25.10.12 (1)

Regeringen mener, at problemet med de langtidsledige er endegyldigt løst, med aftalen om akutjob. Men Enhedslisten og dele af fagbevægelsen fastholder, at dagpengereglerne skal blødes op. "Der skal mere til. Simpelthen fordi denne pakke ikke løser problemet. Vi glæder os over, at pakken viser, at det kan betale sig at lægge pres på regeringen. Og det er stadig relevant at halvere genoptjeningskravet, lempe reglerne om supplerende dagpenge, at gøre noget mere for de ældre langtidsledige og at sikre mere uddannelse. Vi er åbne fro at diskutere, hvilke yderligere tiltag, der skal til, for at vi kan lave finanslov," siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

Også Akademikernes Centralorganisation (AC) roser aftalen - men kræver samtidig lempelser af genoptjeningskravet og reglerne for supplerende dagpenge. "Det skal ændres, og så er der behov for en helt ny pakke, der tager fat på at skabe job," siger AC-afdelingschef Niels Lykke Jensen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) mener derimod, at han er i mål. "Det er en fuld, hel og dækkende løsning på det problem, der har været med et ekstraordinært højt udfald af dagpengesystemet," siger han. For Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er ændringer af dagpengereguleringerne udelukket, hvis regeringen ønsker at holde DA fast på den nye aftale.

[X]