Presse

Akademikere: Det er ikke godt nok

Bragt i Berl(2)/Rikke Brøndum/28.08.12 (7)

"Ungepakken i finansloven ændrer ikke på, at pengene til videnpilotordningen, som er den, vi bruger mest, stadig kommer drypvist. Desuden sker der det nu, at alle med en mellemlang uddannelse også kan gøre brug af ordningen, så pengene kommer reelt ikke til at række længere. Det vi har brug for, er en helt ny beskæftigelsespolitik, så en ordning som videnpiloten ikke bliver set som midlertidig, og hvor vi tænker vækst og forskning i de små virksomheder sammen med beskæftigelsen," siger Erik Jylling formand for AC, der svarer på finanslovsforslaget, som finansminister Bjarne Corydon (S) lagde frem i går.

Det offentlige arbejdsmarked står foran en meget beskeden vækst over de næste par år, og regeringens forslag er langt fra nok til at få de ledige akademikere ud på arbejdsmarkedet. Akademikere har mulighed at komme ind under videnpilotordningen, hvor små og mellemstore virksomheder får støtte at ansætte en højtuddannet. Nu kan akademikere også komme ind under jobrotationsordningen, og a-kasser og kommuner får seks mio. kr. at indgå partnerskab med offentlige institutioner. "Problemet er, at vi endnu ikke tænker bredt nok i forhold til beskæftigelse - i hvert fald ikke på vores område - og det vil vi opfordre ministeren til i løbet af efteråret," siger Erik Jylling.

Ledigheden blandt akademikere er historisk høj, og der er udsigt til en meget lille vækst på 0,8 procent frem mod 2020 i den offentlige sektor, som betyder at der ikke er meget plads til nyansættelser. AC er positiv over for løftet i taxameterpengene til de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser.

[X]