Vækst- og erhvervspolitik

Vækst i de kreative erhverv skal sikres via flere midler til tværfagligt samarbejde

I dag præsenterede regeringens Vækstteam for de kreative erhverv erhvervsminister Jarlov og kulturminister Mette Block for resultaterne af deres arbejde: 5 indsatser, 21 anbefalinger og 50 konkrete handlinger. Målet er, at de kreative erhverv skal komme til at øge deres omsætning med 46 mia. kr. frem til år 2025 og øge eksporten med 50 pct.

En af de fem indsatser er at udvikle tværfaglige kompetencer, som både handler om, at det kreative og det teknologiske skal gå hånd i hånd, at der ikke alene satses på STEM-kompetencer, men også at de studerende på de kreative uddannelser skal forstå og arbejde sammen med studerende fra andre fag.

Det vil ifølge vækstteamet både øge væksten blandt de kreative erhverv og reducere ledigheden blandt kandidater med en uddannelse inden for de kreative erhverv, hvis der satses mere målrettet på udvikling af tværfaglige kompetencer.

”I Akademikerne er vi fuldstændig enig i, at et bedre samarbejde på tværs af fag og fakulteter er afgørende for at stimulere innovation og iværksætteri i Danmark, og det gælder ikke kun uddannelser inden for de kreative erhverv men en lang række af vores videregående uddannelser. Men vi må samtidig også bare erkende, at det ikke kommer til at ske af sig selv, og særligt ikke når regeringen har foreslået store besparelser på uddannelsesområdet. Når vi vil et større samarbejde på tværs af universiteter og uddannelser, så må vi sikre, at der afsættes midler til, at et sådant samarbejde udvikles. For det er nu en gang sådan, at det koster tid og ressourcer at udvikle og levere høj kvalitet. Det gælder både i industrien og på uddannelsesområdet” udtaler Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

[X]