Vækst- og erhvervspolitik

Søg et ”Skift-Spor”-stipendium

Har du nogensinde overvejet at blive selvstændig, freelancer eller iværksætter?

Med en høj ledighed er det måske værd at overveje, hvordan dit arbejdsliv skal se ud i fremtiden? Hvis du har lyst til at prøve at skifte karriere, kan du lige nu søge et Skift Spor-stipendium, der klæder akademikere i staten på til at skifte spor.

Blandt andet med baggrund i de seneste afskedigelser i staten har AC's og Moderniseringsstyrelsens udvalg (APU) og Fonden til Udvikling af Statens arbejdspladser (FUSA) under Statens Center for Kompetenceudvikling i 2012 afsat 1 mio. kr. til projektet "Skift spor".

Til akademikere i staten

"Skift Spor" sætter fokus på, hvordan opsagte og uopsagte akademikere i staten (til og med lønramme 36) kan bruge deres kompetencer til at starte egen virksomhed eller blive freelancer.

Der er mulighed for at få et stipendium på 30.000 kr. til et forløb, der letter vejen mod en selvstændig karriere. Forløbet kan f.eks. hjælpe dig til at afklare din forretningsidé, styrke dit netværk, dine salgskompetencer og meget mere.
 
Ansøgningsfristerne i 2012 er den 10. oktober og den 30. november 2012
 
kompetenceudvikling.dk

www.kompetenceudvikling.dk/skiftspor kan du læse mere om, hvordan du og din arbejdsplads ansøger. Få også historierne om Rasmus, Katrine og Morten, der alle tog springet og etablerede egen virksomhed. Også selvom det krævede en vis portion mod og overvindelse.
 
Og du kan læse et interviewet "Tænk Karriere på en ny måde", med Ivan Tyrsted, der som ekspert på sporskifte giver en række råd til akademikere og andre, der ønsker at "springe ud" som iværksætter eller selvstændig. Ivan Tyrsted er direktør for IDEA Entreprenørship Centre, som er Syddansk Universitets kompetencecenter for entreprenørskab og innovation, samt medlem af privatsektorudvalget i AC. 

Yderligere oplysninger:
Chefkonsulent Dorete Dandanell, AC/SCK, 40 72 59 68, dd@ac.dk

[X]