Vækst- og erhvervspolitik

Regeringen anerkender behovet for rådgivning til iværksættere

Regeringen anerkender nu behovet for at gøre en særlig indsats for at fremme udviklingen af nye virksomheder. Krisen ramte små virksomheder i Danmark relativt hårdere end de lande, vi normalt sammenligner os med. Det er derfor tiltrængt, at regeringen i sit nye vækstudspil giver en håndsrækning til nye små virksomheder.

De nye, små virksomheder spiller en afgørende rolle for udvikling af vækst og job i Danmark.

Opskriften på succes er kapital og kompetence – men rådgivning skal der til. To af de vigtigste forudsætninger for at nye virksomheder kommer godt fra start er med i regeringens vækstpakke, nemlig: Kapital og kompetencer. Akademikerne vil derfor kvittere for at regeringen netop vægter disse to elementer i de initiativer, der er målrettet iværksættere. Men selv med penge i hånden og en god uddannelse i bagagen, så er der behov for løbende rådgivning og sparring for at sikre, at iværksættere kommer ind i et solidt vækstforløb.

Akademikerne ser med stor tilfredshed, at regeringen foreslår, at Væksthusene måles på deres indsats i.f.t. at tilbyde rådgivning og sparring til iværksættere – særligt er der et uforløst potentiale blandt nye videnvirksomheder.

I de lande, hvor der er et veludviklet iværksættermiljø, spiller erfarne (serie)iværksættere en central rolle som mentorer for nye iværksættere. Mentorer bidrager med den rette rådgivning på rette tid og sted, for de har selv været der og prøvet kræfter med opstart og udvikling af virksomheder. Akademikerne foreslår derfor, at der afsættes ressourcer til at opbygge nationale og regionale netværk af succesfulde serieiværksættere, der får til opgave at rådgive nye iværksættere.  

[X]