Politik

Trepart: Vores ambitioner var højere

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale, der sikrer en løsning på AMU-systemet, og som lægger et afgrænset spor ud til at arbejde videre med kompetenceudvikling for alle på arbejdsmarkedet – også de højt uddannede.

”Det er ingen hemmelighed, at vores ambitioner var langt højere for her og nu også at sikre kompetenceudvikling til de højtuddannede, der bliver ramt af den teknologiske udvikling. Men vi glæder os da over, at der bliver igangsat et arbejde mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, som skal komme med forslag til udvikling af fagspecifikke kurser for de videreuddannede”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

”En af udfordringerne for de højtuddannede er, at der ikke er et tilstrækkeligt udbud af målrettede faglige kurser, der kan sikre, at akademikerne får de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger og i mange tilfælde mangler – bl.a. inden for IT. Det kræver volumen og en koordineret efterspørgsel, for at vi kan få universiteter og andre til at udbyde disse kurser. De højtuddannedes kompetenceudvikling skal naturligvis også være en del af VEU-systemet”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

Som en del af aftalen afsættes der 5. mio. kr. om året i periode 2018-2021 til analysearbejde og iværksættelse af de tiltag, som arbejdsgruppen foreslår.

[X]