Politik

Tillykke til de nye folketingsmedlemmer

Nu skal visionerne tilbage i uddannelsespolitikken.

Danskerne slog i går fast, at de vil have en ny retning for Danmark på uddannelsesområdet. Et nyt folketingsflertal skal vise, at de vil investere i de unge – og at de er klar til at sætte handling bag valgkampens mange løfter om deres store ambitioner for vores alle sammens uddannelser.

”I dag er en glædens dag for demokratiet, fællesskabet og ikke mindst for de unge, der er vores fremtid. De unge har sat en fremadsynet dagsorden i valgkampen med fokus på klima og uddannelse. Jeg glæder mig til i samarbejde med de nyvalgte at forbedre vores uddannelser og de unges vilkår de næste år – vi er klar”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

”Jeg er glad for i dag at vågne op til et Danmark, hvor der er et bredt flertal for at stoppe de uddannelsesfjendske besparelser. Med valgkampen er der kommet helt nye toner, når det handler om at fjerne uddannelsesloftet og 2 pct. besparelserne i vores uddannelsessektor. Og vi har fået en sikring af taxameterløftet på de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser. Jeg ser frem til, at vi nu kan få en ny og mere fremtidsorienteret retning for danskernes uddannelser. 

”Socialdemokratiet står til at danne regering. Derfor glæder vi os i den akademiske del af fagbevægelsen over Mette Frederiksens fremstrakte arm til dialog med arbejdsmarkedets parter. Danmark har behov for et bredt samarbejde og for at skabe løsninger, der er tæt på alle danskeres hverdag", siger Lars Qvistgaard.

[X]