Politik

Satsning på højtuddannede skal hjælpe opsvinget på vej

Akademikernes kommentar til DØR-rapporten, efteråret 2013.

Akademikerne glæder sig over prognose i ny vismandsrapport, som viser, at der endelig er tegn på fremgang i dansk økonomi.

"Det er helt afgørende, at vi nu igangsætter vækstinitiativer, der kan hjælpe opsvinget på vej. I Akademikerne peger vi på, at økonomien kan stimuleres yderligere bl.a. gennem større udbredelse af højtuddannet arbejdskraft i mindre virksomheder og en systematisk indsats for at fremme flere vidensiværksættere", udtaler Ingrid Stage, formand for Akademikerne, i en kommentar til vismandsrapporten.

I forhold til rapportens særlige tema - virksomheder under opsving og krise - fremhæver Akademikerne, at en højtuddannet medarbejder kan være nøjagtig dét, den mindre virksomhed har brug for, for at komme med på det spirende opsving. Det kunne med fordel betones i rapportens anbefalinger.

Endelig kommenterer Akademikerne også på vismændenes analyser af dagpengereformen fra 2010. Akademikerne opfordrer vismændene til fremadrettet at udvide deres analysefokus for dagpengereformen yderligere, så der opnås en bedre viden om, hvad forringelsen af "tryghedsværdien" i den danske flexicurity-model har haft af konsekvenser for dynamikken på arbejdsmarkedet.

Læs Akademikernes fulde kommentar til DØR-rapporten efterår 2013 her

Yderligere information
Formand for Akademikerne, Ingrid Stage, e-mail is@ac.dk, tlf. 51 21 23 51
Chefkonsulent Rasmus Conradsen, e-mail: rc@ac.dk, tlf. 22 49 58 67

[X]