Politik

Kommission: Ansættelsesklausuler spænder ben for dansk produktivitet

Et tydeligt signal til Christiansborg om at få gjort noget ved problemet, mener Akademikerne.

Produktivitetskommissionen har i dag offentliggjort en ny analyserapport. Denne gang sætter eksperterne fokus på konkurrence, internationalisering og regulering i den private sektor.

Blandt top 3 anbefalingerne er, at den udbredte brug af ansættelsesklausuler skal rulles tilbage. Lovgivningen om arbejdsmarkedsklausuler (fx konkurrence-, kunde- og jobklausuler) bør skærpes, således at virksomhedernes mulighed for brug af sådanne klausuler begrænses væsentligt, lyder det fra kommissionen.

"Kommissionens anbefaling er en lavt hængende frugt, som vi ikke skal tøve med at plukke. Den klare evidens for, at arbejdsmarkedsklausuler sænker mobiliteten på arbejdsmarkedet og derigennem hæmmer innovation, iværksætteri og produktivitet, sender et tydeligt signal til Christiansborg om at få omfanget af disse klausuler reduceret" udtaler Erik Jylling, formand for Akademikerne, i en kommentar til rapporten.

Vi kan imødese flere analyser og anbefalinger fra kommissionens hånd i de kommende måneder. Snart følger analyserapport nr. 3 om produktivitet, effektivitet og kvalitet i den offentlige sektor, samt en række anbefalinger på området. Efter sommerferien vil Produktivitetskommissionen give hele vidensområdet et eftersyn. Det gælder fx uddannelse samt forskning og innovation.

Læs Produktivitetskommissionen ny analyserapport her: http://produktivitetskommissionen.dk/publikationer

Mere information
Erik Jylling, formand for Akademikerne, tlf.: 5128 3945
Rasmus Conradsen, chefkonsulent, tlf.: 2249 5867

 

[X]