Politik

#3 Valgønske fra Akademikerne

Akademikerne opfordrer en kommende regering til at forlænge bachelorers retskrav på kandidatoverbygningen med minimum to år

I dag har bachelorer et retskrav på at blive optaget på kandidatoverbygningen, men kun i umiddelbart forlængelse af den beståede bacheloruddannelse. Akademikerne foreslår, at der skabes større fleksibilitet i universitetsuddannelserne ved at forlænge retskravet med minimum to år. Fleksibiliteten vil gøre det muligt for flere bachelorer at prøve deres uddannelse af på arbejdsmarkedet, vel vidende de har mulighed for at vende tilbage til universitetet på et senere tidspunkt.

Akademikerne fremsætter derfor følgende valgønske til en kommende regering:

  • Bachelorers retskrav på kandidatuddannelsen skal forlænges

Vi foreslår: En forlængelse af retskravet med 2 år eller mere kan motivere flere bachelorer til at stige af efter bacheloruddannelsen for at prøve kræfter med arbejdsmarkedet. En udvidelse af retskravet vil vise arbejdsgiverne, at bachelorerne er oprigtigt interesserede i job. Nogle vil blive på arbejdsmarkedet, mens andre efter nogle år vil vende tilbage til studierne. De bachelorer, der efter et antal år på arbejdsmarkedet vælger at vende tilbage, vil kunne bidrage med relevant viden og refleksion i forhold til fagenes indhold til gavn for deres medstuderende. Et udvidet retskrav vil dermed kunne bidrage til at kvalificere uddannelsernes kvalitet og relevans.

Akademikerne går til valg på fem forslag. Se dem alle her.

[X]