Politik

Regeringens senioraftale vil skabe mere tryghed

Regeringen går efter at skabe tryghed for alle seniorer, der har brug for at kunne trække sig tilbage tidligere, fordi de er nedslidte. Det er godt, at der nu er fundet politisk flertal for en løsning, som handler om den enkeltes erhvervsevne frem for hvilket fag, branche og uddannelse, man har. Altså en løsning for alle.

”Hvad enten man er murer, skolelærer eller ingeniør, er det vigtigt, at der tages hånd om en, hvis man er enten fysisk eller mental nedslidt før folkepensionsalderen. Den nye seniorpensionsordning er et skridt i denne retning, og er med til at sikre et trygt arbejdsliv for alle seniorer, når vi har udsigt til at skulle arbejde længere”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

”Det er godt, at alle seniorer nu får bedre muligheder for en værdig tilbagetrækning, som er baseret på den enkeltes reelle helbredstilstand. Dermed er den nye ordning i tråd med vores nuværende velfærdsmodel, som bygger på, at alle får samme adgang og ret til fællesskabets ydelser”, siger Lars Qvistgaard.

[X]