Politik

Regeringen vil skaffe 12.500 akutjob

Et godt skridt på vejen, mener AC.

AC hilser det velkomment, at regeringen pr. 1. november lancerer nyt initiativ til at hjælpe de mange udfaldstruede ledige i job. Private og offentlige virksomheder opfordres til at ansætte de ansøgere, som er i risiko for at miste dagpengene. Som tak for hjælpen får virksomheden en præmie på 25.000 kr. efter 12 måneder. Regeringen spår, at initiativet vil kunne skaffe 12.500 akutjob.

"Det er godt skridt på vejen. Regeringen viser med dette initiativ, at de anerkender problemets karakter og omfang. Det er et helt rigtigt element i en samlet plan for at redde de udfaldstruede" udtaler AC's formand Erik Jylling.

AC fremhæver to styrker i forslaget: For det første er der fokus på ordinære stillinger, der kan hjælpe med til at genoptjene retten til dagpenge. For det andet er det særdeles positivt, at den private sektor er inkluderet, da det er ude i de private virksomheder, at jobskabelsen skal foregå også på lidt længere sigt.

Initiativet er dog ikke uden udfordringer. Der er risiko for, at der bevidst eller ubevidst dannes et "kø-system", hvor ledige bliver sat på standby, indtil de falder inder under kategorien "udfaldstruet" og dermed kan blive en del af initiativet.

AC opfordrer til, at der i samlet redningspakke til de udfaldstruede også slækkes på genoptjeningskravet og begrænsningerne på supplerende dagpenge. Det er endvidere vigtigt, at en redningspakke til de udfaldstruede suppleres med en plan for egentlig jobskabelse i den private sektor.

Mere information
Formand for AC, Erik Jylling tlf.: 51 28 39 45
Afdelingschef Politisk/økonomisk afd., Niels Lykke Jensen tlf.: 22 49 58 59

[X]