Politik

Nyt uddannelsestilbud til ledige akademikere

Uddannelse kan udnyttes mere i beskæftigelsesindsatsen til akademikere.

Videnpilotordningen og andre løntilskudsordninger er de redskaber, som oftest henvises til, som de bedste tilbud til ledige akademikere. Men uddannelse kan også være den hurtigste vej i beskæftigelse alt afhængig af den lediges situation og profil. Akademikerkampagnen har netop iværksat et uddannelsestilbud i forretningsforståelse for at give et eksempel på, at målrettet uddannelse kan nytte - også for akademikere.

På kurset bliver deltagerne trænet i temaer indenfor bl.a. organisation og kommunikation, der vil styrke deres jobsøgning i SMV' erne. Man kan kalde det en 10 dages businessmakeover. Uddannelsestilbuddet er en del af Akademikerkampagnens indsats for, at akademikere og SMV' er mødes med fokus på jobskabelse og vækst. Det laves i samarbejde med CUBE og er i første omgang et pilotforsøg, hvor deltagerne er blevet udvalgt på baggrund af en motiveret kursusansøgning. Kurset bliver afviklet fra den 4. juni - 15. juni.

Til efteråret planlægger Akademikerkampagnen at tilbyde en bred kursuspallette til de ledige, som styrker deres viden om - og dermed adgang til - arbejdet i en kommerciel virksomhed.

Det ny tiltag vil løbende blive evalueret.

Læs mere om kurset

Akademikerkampagnens hjemmeside

[X]