Politik

Et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked

Under denne overskrift præsenterer Beskæftigelsesministeren i dag en rapport fra en arbejdsgruppe, som det seneste år har arbejdet på at lave en model for et nyt og bedre dagpengesystem, som sikrer, at alle, uanset beskæftigelsesform har samme grundlæggende sikkerhedsnet i forbindelse med tab af arbejdsindkomst.

”Den nye model gør op med den forældede tankegang i det hidtidige dagpengesystem, hvor man enten var lønmodtager eller selvstændig. I stedet tæller alle former for arbejdsindkomst med – uanset beskæftigelsesform. Det er i høj grad i harmoni med nutidens og ikke mindst fremtidens arbejdsmarked med mere fleksible og flere forskellige beskæftigelsesformer. Det er meget positivt”, udtaler Akademikernes formand Lars Qvistgaard.

Lars Qvistgaard fortsætter: ”Jeg mener, at arbejdsgruppen har lavet en model, som indeholder en fornuftig balance og jeg vil gerne opfordre Beskæftigelsesministeren og politikerne på Christiansborg til hurtigt med udgangspunkt i arbejdsgruppens anbefalinger at indgå et forlig om det nye dagpengesystem, så vi kan komme i gang med implementeringen snarest.”

Se hele arbejdsgruppens rapport på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside www.bm.dk

[X]