Politik

Bliv inspireret af fire nye videocases om match mellem akademikere og mindre virksomheder

Små og mellemstore virksomheder over hele landet skal fortsat inspireres til at kigge efter en akademiker, når de ønsker at udvikle forretningen. Når ledige akademikere og mindre virksomheder finder sammen, åbner det for mange fordele og muligheder.

Akademikerkampagnen har samlet fire nye videocases om det gode match mellem mindre virksomheder og akademikere. Det er vigtigt hele tiden at skubbe på med inspiration til de ledige akademikere og virksomhederne om de mange områder og arbejdsopgaver, hvor de kan mødes og være til gavn for hinandens ambitioner. De fire videocases viser, hvordan dette kommer til udtryk i mange forskellige sammenhænge i detailbranchen og i en mere forskningsbaseret virksomhed.

De fire videocases kan hentes på Akademikerkampagnens hjemmeside og handler om:

 • Netværk førte job og kandidat sammen
  Med sine nystrøgne skjorter, excelark og "djøf-credability" skaber cand. merc. Nikolaj Fjord arbejdsro, kontinuitet og nyt overskud i den kreative vækstvirksomhed Cape Copenhagen.
 • Indkøbsassistent med licens til at avancere
  Med henblik på at åbne nye karrieremuligheder for akademikere udefra har Harald Nyborg A/S oprettet en ny type projektstilling på gulvet.
 • I Hvalsø ansætter de efterhånden kun akademikere
  Et nyt job måtte oprettes, da direktør Jørgen Rheinlænder fra Hvalsø-virksomheden InnospeXion fik en uopfordret ansøgning fra den italienske fysiker og snart Ph.d. Michelangelo Giorgi, som nu bruger sine unikke kompetencer til at udvikle dansk røntgenteknologi.
 • Det hele begyndte med et eksportprojekt
  Cand.mag. i kultur, kommunikation og globalisering, ansat til at lave svensk webshop, viste sig at kunne meget mere.

Hent videocasene på Akademikerkampagnens hjemmeside. Alle videocases er til fri afbenyttelse.

[X]