Forhandling

Ekstra fokus på tillid og samarbejde i staten

Tillid og samarbejde påvirker kerneydelsen positivt. Det er forventningen bag et nyt projekt, som CFU og Moderniseringsstyrelsen har sat i gang i staten.

En arbejdsplads med tillid og gode samarbejdsrelationer skaber en positiv samarbejdskultur. Det giver effektive og glade medarbejdere, som dermed leverer en bedre ydelse til borgerne og brugerne. Det er filosofien bag et projekt, som Moderniseringsstyrelsen og CFU (Centralorganisationernes Fælles Udvalg) har sat i gang. Syv statslige arbejdspladser afprøver filosofien i praksis.

”Vi ved, at tillid og samarbejde fremmer en positiv udvikling på arbejdspladsen, som giver effekt på bundlinjen. Der er behov for, at vi får mere viden om, hvordan vi udnytter dette.  Projekter som disse kan fx være med til at bane vejen for, at det bliver nemmere at udfordre en nulfejlskultur, som forhindrer det faglige skøn og mulighederne for at skabe bedre løsninger”, siger Finn R. Larsen, formand for Akademikerne. 

Projektet skal bidrage til, at statslige arbejdspladser kan øge kvalitet, effektivitet og trivsel gennem tillid og samarbejde. Erfaringerne fra projektet skal kunne komme alle statslige arbejdspladser til gode, og der gennemføres en systematisk dokumentation af resultater og effekten af at arbejde med tillid og samarbejde.

De syv statslige arbejdspladser er:
• Kirkeministeriet: ”Projekt om trivsel og samarbejde i Kirkeministeriet”
• Værnsfælles Forsvarskommando (VFK): ”Operation fremdrift i Værnsfælles Forsvarskommando – Karup”
• Retten i Aarhus: ”Retten i Aarhus – Ét embede”
• Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus (DMJX): ”En fælles højskole”
• Læreruddannelsen i Skive – VIA University College: ”Dialog og samarbejde i den komplekse organisation”
• Roskilde Universitet (RUC): ”Kollegialitet – vejen til øget tillid og samarbejde med fokus på kerneopgaven”
• Institut for Tværkulturelle og Regionale studier (ToRS) på Københavns Universitet (KU): ”Kerneopgaven i udvikling”

[X]